Liftingul mamar - Mastopexia

Ridicarea sanilor lasati se realizeaza cu ajutorul mastopexiei, interventie prin care se indeparteaza excesul tegumentar pentru a-i ridica, remodela si a le conferi fermitate. Din pacate, problema sanilor lasati poate fi remediata doar prin liftingul mamar, tratamentele sau exercitiile fizice neputand rezolva aceasta problema.

„Caderea sanilor” sau pierderea fermitatii este des intalnita, in mod special in randul doamnelor care au un bust generos sau care au trecut prin momente precum sarcina, alaptare, pierderi in greutate sau pur si simplu printr-un proces de imbatranire.

Sanii fermi, tonici, cu forma frumoasa, au fost considerati din toate timpurile ca un detaliu al feminitatii, tocmai de aceea „caderea” acestora reprezinta un motiv de ingrijorare pentru femei ce se poate transforma intr-un real complex.

Cum decurge interventia de lifting a sanilor?

Primul pas in realizarea unei operatii de maxtopexie este curajul de a intelege ca orice retinere vizavi de aceasta interventie nu este justificata. Aceasta interventie s-a dovedit de un real ajutor in cazul multor femei.

Cel de-al doilea pas este reprezentat de consultatie, moment in care primesti informatii despre interventie, se realizeaza examenul clinic general & al zonelor de interes, are loc prezentarea cazurilor inainte-dupa si sunt setate asteptarile cu privire la rezultatele interventiei. Este

Cel de-al treilea pas este discutia despre riscuri – in ceea ce priveste riscurile interventiei de ridicare a sanilor lasati, acestea sunt aproape inexistente.

Ultimul pas este sa alegi un medic specialist cu experienta si sa ii asculti sfaturile si recomandarile pentru un rezultat frumos si stabil in timp.

Cui se adreseaza operatia de lifting mamar?

  • Pacientelor care prezinta un grad mai mare sau mai mic de ptoza, cu sau fara deficit de volum, ai caror sani sunt complet dezvoltati
  • Celor ai caror sani lasati au implicatii in plan psihic
  • Pacientelor care inteleg motivatiile pentru care doresc aceasta operatie si implicatiile chirurgical, dar care inteleg si ca vor ramane cu cicatrici definitive
  • Celor care au asteptari realiste, mai exact ca aceasta operatie aduce imbunatatiri doar asupra sanilor, nu si in alte parti ale corpului
Recuperarea dupa operatia de lifting mamar

Recuperarea in urma operatiei de ridicare a sanilor este una relativ rapida, disconfortul dureros este minim, putand fi perceput ca o usoara usturime sau presiune in zona pieptului.

Timp de cateva saptamani de la operatie, sanii pot ramane umflati si cu o usoara sensibilitate, iar vanataile vor fi prezente in aceasta perioada.

Este recomandata purtarea bustierei chirurgicale timp de 2-3 saptamani de la operatie si evitarea greutatilor/ efortului fizic intens 2-4 saptamani dupa interventie.

Sanii vor ajunge la forma finala la 3-12 luni de la interventie.