Clinica MedSportBulevardul Maior Coravu nr. 36-38

Schimbare implanturi mamare

Remodelarea sau mai bine zis reîmprospatarea look-ului sânilor ce au suferit deja o intervenție de mărire, a început să devină o solicitare destul de des întalnită din partea pacientelor.

Protezele implantate câteva decenii în urmă, în primele augmentări mamare erau foarte diferite de cele utilizate în prezent, atât pentru natura materialului folosit cât și pentru tehnologia adoptată.

Cele mai frecvente erau așa numitele proteze cu suprafață netedă: exteriorul era întradevăr neted, transparent și se putea vedea conținutul siliconic, pungile cu ser fiziologic demult uitate nu rezistau în timp drept dovadă nici nu mai sunt folosite.

Chiar și consistența la atingere era una artificială față de cea actuală, iar de multe ori puteai să ghicești proteza din cauza formării acelor pliuri sub piele, ce compromiteau iremediabil naturalitatea rezultatului estetic.

Schimbarea implanturilor mamare este indicată când:

1. Există dorința unui volum mai mare care nu a putut fi obținut în mod corect la prima intervenție.

2. Intervenții vechi.

3. Scade gradul de satisfacție al pacientei în ceea ce privesc modificările apărute la nivelul sânilor după naștere, slăbiri sau îngrășări rapide sau prin însăși trecerea timpului.

4. In cazul augumentarii mamare chirurgul plastician va prezinta tipurile de implanturi existente impreuna cu proprietatile si caracteristicile lor.

5. Ruperea protezei.

Prima vizită pentru a schimba implanturile vechi

  • Este oportun a se prezenta cu istoricul medical, pentru o vedere corectă și completă asupra starii de sănătate, boli ulterioare, terapii în curs, alergii etc.
  • Acest lucru recunoaște orice limită sau contraindicații pentru o eventuală intervenție chirurgicală.
  • Util este și posibilitatea de a prezenta medicului informatii despre tipul și volumul implanturilor actuale.

Intrebari frecvente despre schimbarea implanturilor mamare

Simptomele cele mai caracteristice, deşi nu constante, sunt inflamaţia sau durerea ce se poate răspândi pană la axila corespunzătoare, distorsiuni mai mult sau mai puţin evidente a formei sânului, asimetria (acestea din urmă sunt, de obicei, primul semn care te îndeamnă să consulți un medic specialist).

În opinia mea, în momentul actual de dezvoltare a industriei implanturilor mamare , riscul de ruptura a implanturilor realizate de firmele consacrate  în domeniu  a devenit  nu absent dar foarte puțin probabil.

Deși pacientele sunt speriate  numai la acest gand, lucrurile nu sunt atat de grave. Chiar și în caz de spargere, scurgerea lichidului siliconic prin sfâșierea spontană nu creează nici un pericol grav pentru sănătate: organismul iși ia  singur masuri pentru a consolida cu o puternică si groasă barieră de țesut fibros ce izolează și împiedică migrarea lichidului.

În cazul implanturilor actuale, gelul din interiorul protezei  este  realizat astfel încât, în cazul puțin probabil al unei rupturi, să nu migreze și să  permit  înlocuirea rapidă cu minim de discomfort pentru paciente.

Da. Trebuie să vă supuneți unei noi intervenții chirurgicale pentru a îndeparta cu precizie toate urmele scurgerii de silicon, scoatem implantul vechi, îndepărtăm țesutul fibros format în jurul protezei care a dat consistența dură a sânului. Acest lucru este valabil în cursul rupturilor, vechi, nediagnosticate. Din fericire ruptura implanturilor cu gel coeziv presupune un diagnostic relativ ușor și o rezolvare rapidă. Vor fi implantate protezele noi ce au fost alese in prealabil de chirurg împreună cu pacienta.

Da. Decizia de a schimba implanturile este de obicei determinată de cerința pacientei. Motivele care conduc la înlocuirea implanturilor mamare sunt diferite: dorința de a spori volumul sânului, folosirea  implanturilor de ultimă generație,  remodelarea formei prin schimbarea tipului de implant împreună cu intervenții adiționale cum ar liftingul mamar atunci când este cazul.

Cele mai frecvente intervenții de implant mamar pentru înlocuirea implanturilor vechi au ca indicație dorința pacientelor de a avea sâni mai mari.

Arta operației de schimbare a implanturilor mamare constă în a folosi implanturi adecvate sânului actual (calitatea tesuturilor, a pielii, forma, sarcini in trecut etc)  astfel încât să se respecte principiile de acoperire a implanturilor în limite cât mai bune.

Din acest punct de vedere, la consultație chirurgul dumneavoastră va aprecia marimea posibila a noilor implanturi precum si forma lor astfel încât rezultatul obținut să fie cat mai aproape de dorința dumneavoastră  dar si de un sân cu aspect plăcut și cât mai stabil în timp. In general, cresterea volumului sanilor prin schimbarea implanturilor trebuie realizată dupa minim 1 an de la prima intervenție moment în care se poate beneficia la maxim de ,, spațiul suplimentar,, obținut după prima intervenție.

  • Cusăturile sunt realizate din materiale biocompatibile absorbabile și nu trebuie eliminate.
  • Primul duș este permis după  7-10 zile.
  • Este recomandat să nu se depună efort în prima lună ( nu ridicați copii, bagaje etc.) mai ales dacă proteza a fost poziționată sub mușchi. După o săptămână poate fi reluată activitatea de birou.
  • Importand de reținut este faptul că în cazul schimbarii implanturilor recuperarea postoperatorie în ceea ce privește discomfortul dureros este în general semnificativ mai mic decat în cazul operației inițiale.