Augmentarea mamara sau marirea sanilor

Operatia cu implanturi mamare este o interventie chirurgicala estetica, considerata cea mai populara interventie estetica si una dintre cele cu cele mai sigure rezultate. Rezolva eficient si sigur dorinta femeilor de a avea sani mai mari, mai conturati, fermi, in deplina armonie cu corpul, sani frumosi indiferent de varsta.

Folosim doar implanturi mamare premium pentru un rezultat frumos si stabil in timp. Acesta este vizibil imediat si, in cele mai multe cazuri, desi este o operatie estetica, are un impact major asupra increderii de sine a pacientei, aceasta simtindu-se mai sigura pe sine, mai fericita si stapana pe situatie.

Consultatia de dinaintea operatiei este primul pas pentru o operatie de succes. Este momentul in care se echipa medic-pacient se formeaza si sunt stabilite dorintele pacientei, posibilitatile medicale, dar si limitele. Pe langa consultatia propriu-zisa, are loc si o discutie libera in care sunteti informat cu privire la caracteristicile interventiei de chirurgie estetica pe care o solicitati, dar si despre posibilele alternative pe care le aveti sau care s-ar putea potrivi mai bine cazului dumneavoastra.

Planul chirurgical este 100% personalizat, astfel incat sa se adreseze nevoilor si obiectivelor fiecarui pacient.

Cum decurge operatia de implant mamar?

1. Are loc discutia libera despre aspectele fizice care va preocupa si sunteti informat cu privire la algoritmul terapeutic de la inceputul interventiei si pana la recuperarea finala.
2. Se efectueaza un examen clinic general si discutati despre posibilele probleme de sanatate pe care le aveti.
3. Prezentarea cazurilor similare, inainte-dupa, pentru a va ajuta sa aveti o imagine cat mai apropiata de rezultatul pe care il veti avea.
4. In cazul augmentarii mamare, medicul va prezinta toate tipurile de implanturi existente, cu toate avantajele, proprietatile si caracteristicile fiecarui tip de implant.
5. Implanturile mamare premium, de ultima generatie, sunt din gel siliconic coeziv si au o garantie nelimitata. Forma implantului mamar este de doua tipuri: rotund sau anatomic, fiecare forma fiind potrivita pentru un anumit tip de corp si in functie de rezultatul dorit. De asemenea, exista si implanturi mamare adaptate conturului toracic, diferite pentru fiecare san in parte.
6. In functie de dorinta pacientei si de aprecierea medicului, sunt alese volumul si forma implanturilor mamare.
7. Augmentarea mamara este o interventie realizata cu ajutorul anesteziei generale. Exista si situatii in care dupa consultul medicului anestezist, operatia cu implanturi mamare se poate efectua si sub anestezie locala potentata.
8. Operatia de marire a sanilor se realizeaza prin introducerea implanturilor mamare sub glanda mamara. In cazurile in care sanul este foarte slab dezvoltat, acestea sunt introduse sub muschiul pectoral. Incizia realizata este una foarte mica, de aproximatix 3-4 cm, plasata strategic (cel mai des prin sansul de sub san sau prin areola mamelonara), astfel incat imediat dupa vindecare sa nu mai fie vizibila.

Prin folosirea implanturilor mamare se obtine:

  • Marirea sanilor
  • Sani cu aspect mai ferm, mai conturat
  • Revenirea sanilor la dimensiunile initiale daca acestia si-au pierdut volumul dupa un proces de slabire/ nastere si alaptare
  • Contur natural si armonios
  • Accentuarea fermitatii sanilor
  • Rezolvarea asimetriilor de volum
  • Reconstructia sanilor in urma mastectomiei, procedura asociata sau nu cu alte procedee terapeutice
  • Cura diverselor grade de ptoza mamara, procedura asociata sau nu cu alte procedee terapeutice

Marirea sanilor cu implant mamar

Durata interventiei: 2 ore
Locul inciziei: Pliu inframamar
Spitalizare: 1 zi
Perioada de recuperare: 2 saptamani
Anestezie: generala

Realizate in conditii operatorii adecvate, de catre un chirurg plastician cu experienta, interventiile de augmentare mamara reprezinta interventii sigure, complicatiile fiind rare si, de obicei, minime. Datorita implanturilor mamare folosite, complicatiile precum ruperea implantului mamar au fost eliminate.

In urma interventiei, este necesara purtarea bustierei postoperatorii in toata perioada pe care v-o recomanda medicul.

Recuperarea postoperatorie este una destul de rapida, durerile sunt de intensitate redusa sau chiar absente, insa acest aspect poate fi diferit de la caz la caz. Timp de cateva zile, sanii vor fi usor edematiati, iar apoi vor reveni la normal. Activitatile zilnce se pot relua chiar de a doua zi, insa este nevoie de o perioada de 3-5 zile pentru a va reintoarce la munca. Efortul fizic este recomandat doar dupa 2 saptamani, insa doar dupa ce medicul dumneavoastra va permite sa faceti acest lucru.

Rezultatul este vizibil imediat, iar la atingere, implanturile sunt insesizabile, consistenta sanilor fiind una naturala. Urmand indicatiile medicului, rezultatele vor fi cele pe care le visati si vor avea un impact si asupra stimei de sine pe care o aveti.